Erotika Webshop

Ez lesz a doboz címsorában.

<script type="text/javascript" src="http://im1.shopmania.org/js/widget/widget_ministore.js"></script>
<script type="text/javascript">
new SHP.WidgetManager({
widget: "ministore",
domain: "partner.shopmania.hu",
obj: 3910,
step: 6,
rowitems: 2,
width: "auto",
height: 500,
roundedcorners: 1,
linktagging: 0,
listmode: "full",
lang: {
lang_prod_all: "Népszerű termékek",
lang_prod_new: "Új termékek",
lang_prod_deals: "Ajánlott termékek",
lang_prod_cat: "Termék kategóriák",
lang_prod_buy: "Megveszem",
lang_prod_next: "Következő lap",
lang_prod_prev: "Előző lap",
lang_prod_back: "Vissza"
},
theme: {
shell: {
background: "#DEC18E",
color: "#850F0F"
},
content: {
background: "#FFFFFF",
color: "#3F3F40",
links: "#8F0404",
price: "#0A0A0A"
}
}
});
</script>
<div class="shopmania_powered"><a href="http://partner.shopmania.hu/?utm_source=widgets&amp;utm_medium=web&amp;utm_content=minishop" target="_blank" class="link_powered">ShopMania eCommerce Widget</a></div><noscript>
Kérjük látogassa meg üzletünket <a href="http://www.intimsziget.hu" target="_blank">Intim Sziget</a>
</noscript>

Sz - P - Sz

Vélemények, érdekes cikkek, történetek és egyéb írások gyűjteménye amelyek segítenek eligazodni a szerelemben, párkapcsolatodban,valamint a szex rejtélyeiben. Itt találhatsz tippeket és tanácsokat a párválasztással, szerelemmel, házassággal és szexszel kapcsolatos témakörökben. Örülnénk, ha Te is elmondanád véleményedet, feltennéd kérdésedet, esetleg elmesélnéd személyes tapasztalatodat. Küldjetek nekünk történeteket, vitassuk meg őket, segít! parkapcsolat.dr@gmail.com

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Szerelem Párkapcsolat Szex

2012.06.19. 09:20 tövis_es_madár

Féltékenység - szerelem vagy félelem?

Címkék: dilemma férfiak szerelem nők párkapcsolat féltékenység

Nem veszi fel a telefont? Túl sok barátja van? Túl sokat dolgozik? Cselt sző a hátad mögött?  Vajon valósak a félelmeid, vagy beteg vagy?

Ha szeretsz valamit, arra vigyázol, nem szívesen adod mások kezébe, figyelsz arra, hogy ha valaki kölcsönkéri, akkor sértetlenül adja vissza.  Szíved szerint állandóan a zsebedben hordanád, nehogy elveszítsd, vagy valaki ellopja.féltékenység.zöldszemű.szörny.jpg

Sokan sajnos nem csak a tárgyakról, hanem a személyekről is így gondolkoznak. Rögeszmésen ragaszkodnak párjukhoz, nem szeretik nem maguk mellet tudni. „Szeretem a kedvesem, azt akarom, hogy csak az enyém legyen, és ne éljen önálló életet, legyünk ketten egyek” – magyarázzák bilincselő magatartásukat. Számukra a féltékenység természetes, a szerelem „mellékhatása” vagy velejárója.

Van egy másik tábor, azoké akik elítélik a féltékenységet, és teljes mértékben elzárkózik előle. Az ilyen típusú emberek számára a bizalom és a tisztelet a kapcsolat alapja, erre építenek. Ők is féltik párjukat, hiszen Ő a legfontosabb számukra, iszonyatos lenne, ha baja esne vagy bántanák.

De oké, legyen az arany középút. Tekintsünk úgy a féltékenységre, mint egy alapvetően természetes érzelemre. Sokszor hallottam olyan mondatokat, hogy „Egy egészséges mértékű féltékenység szükséges a párkapcsolatban”. Személy szerint nevetségesnek tartom ezt a mondatot, de fogadjuk el…nem vagyunk egyformák. Nos, akkor nézzük meg hol van az „egészséges féltékenység” határa. Hogyan , hogy a féltégenység még ez egészséges határokon belül mozog avagy túllépi ezt a határt és már-már beteges, romboló mértéket ölt? Amikor valaki, legyen nő vagy férfi, tűkön ülve várja, hogy párja hazaérjen egy barátaival töltött este után, vagy eszi a kefét, ha nélküle megy el bulizni a haverjaival/ barátnőivel, egészséges? Vagy beteges?

A féltékenység eredete

A féltékenység jórészt abból fakad, hogy mennyire bízol önmagadban és nem abból, hogy a kedvesedben mennyire bízol meg.  Ha úgy érzed, képes lenne egy veszekedés után azonnal más ágyában vigasztalódni, akkor valójában nem azt vonod kétségbe, hogy ő hűséges-e, hanem azt, hogy te megérdemled-e a hűséget.  Ha meg tudod, hogy tényleg képes erre…és mégis vele vagy, akkor bizony Veled van a baj. Mert mi tart Téged egy olyan ember mellett, akinek tökmindegy, hogy kivel van, csak legyen valaki mellette?

Amikor tisztában vagy értékeiddel, jó és értékes embernek érzed magad, készen állsz a nyugodt kapcsolatra. Ekkor vagy képes úgy érezni, hogy Ő azért van veled, mert szépnek, intelligensnek, kedvesnek és érdekesnek talál, szeret veled lenni, és szexuálisan is felkelted az érdeklődését, nem pedig azért, mert éppen nem talált nálad jobbat. Ha ebből indulsz ki hidd el, sok-sok felesleges idegeskedéstől, csalódástól, kudarctól megkímélted magad.

Arról nem is beszélve, hogy attól, hogy az ablakból lesed, hogy mikor jön haza, vagy követed az utcán, még nem lesz hűségesebb. Ha akar, megcsal, teljesen mindegy, hogy te mit teszel. Így tehát teljesen felesleges féltékenykedéssel töltened az időt.

Ha hagyod, hogy feleséged kacérkodjon valakivel, nem fosztod meg attól, hogy nőnek érezze magát. Valószínűleg nem lép félre, hiszen csak a külvilágtól érkező visszajelzésre van szüksége, miszerint vonzó, és sok férfi szívesen lenne vele. A kiegyensúlyozott férfi büszke erre. Mert ő tudja, hogy a Nő az övé, őt szereti, mert megérdemli.  Ugyanez vonatkozik a férfiakra is, hagyni kell Őket férfinak lenni. Ha elveszed tőle a vadászat lehetőségét, megfosztod attól az érzéstől, hogy valóban férfi.

Ha azonban mindketten tisztában vannak azzal, hogy mással is lehetnének, onnantól VÁLASZTJÁK egymást. Márpedig a hosszú és boldog kapcsolat titka az, hogy minden nap újra és újra választás legyen a másik fél. Ne azért legyél vele holnap is, mert ma még vele voltál, hanem azért, mert holnap ismét őt választod!

A fentieket végiggondolva a boldog kapcsolat receptjében a féltékenység nem elepvető hozzávaló. Létezik, ez kétségtelen. De hol a határ?

Folytatás hamarosan.

 

Tetszett a bejegyzés? Nyomj egy Like-ot kérlek.

Más a véleményed? Mást tapasztaltál? Van egy történeted? Kérlek írd meg kommentben vagy küldd be a tovis.es.madar@gmail.hu e-mailre, tudunk tanulni belőle. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatdoktor.blog.hu/api/trackback/id/tr814595530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása