Erotika Webshop

Ez lesz a doboz címsorában.

<script type="text/javascript" src="http://im1.shopmania.org/js/widget/widget_ministore.js"></script>
<script type="text/javascript">
new SHP.WidgetManager({
widget: "ministore",
domain: "partner.shopmania.hu",
obj: 3910,
step: 6,
rowitems: 2,
width: "auto",
height: 500,
roundedcorners: 1,
linktagging: 0,
listmode: "full",
lang: {
lang_prod_all: "Népszerű termékek",
lang_prod_new: "Új termékek",
lang_prod_deals: "Ajánlott termékek",
lang_prod_cat: "Termék kategóriák",
lang_prod_buy: "Megveszem",
lang_prod_next: "Következő lap",
lang_prod_prev: "Előző lap",
lang_prod_back: "Vissza"
},
theme: {
shell: {
background: "#DEC18E",
color: "#850F0F"
},
content: {
background: "#FFFFFF",
color: "#3F3F40",
links: "#8F0404",
price: "#0A0A0A"
}
}
});
</script>
<div class="shopmania_powered"><a href="http://partner.shopmania.hu/?utm_source=widgets&amp;utm_medium=web&amp;utm_content=minishop" target="_blank" class="link_powered">ShopMania eCommerce Widget</a></div><noscript>
Kérjük látogassa meg üzletünket <a href="http://www.intimsziget.hu" target="_blank">Intim Sziget</a>
</noscript>

Sz - P - Sz

Vélemények, érdekes cikkek, történetek és egyéb írások gyűjteménye amelyek segítenek eligazodni a szerelemben, párkapcsolatodban,valamint a szex rejtélyeiben. Itt találhatsz tippeket és tanácsokat a párválasztással, szerelemmel, házassággal és szexszel kapcsolatos témakörökben. Örülnénk, ha Te is elmondanád véleményedet, feltennéd kérdésedet, esetleg elmesélnéd személyes tapasztalatodat. Küldjetek nekünk történeteket, vitassuk meg őket, segít! parkapcsolat.dr@gmail.com

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Szerelem Párkapcsolat Szex

2012.06.20. 09:44 tövis_es_madár

Féltékenység - a szerelem gyilkosa

Címkék: férfiak nők párkapcsolat féltékenység

Előző bejegyzésemben a féltékenység témáját feszegettem. Azt hiszem nem túlzok, amikor azt állítom, mindenki ismeri az érzést, minimum egyszer találkozott már a féltékenység jelenségével. A mai bejegyzésben azt fogom firtatni, hogy hol lehet a határ, mikor és hogyan éri el a féltékenység azt a szintet, amikor érdemes rá nagyon odafigyelni akár magadon, akár a párodon észleled a figyelmeztető jeleket. féltékeny nő.jpg

A nők és a férfiak általában máshogyan féltékenyek, mondom általában, mert ez fordítva is történhet. Láttam már rá példát.:)  A nők alattomosan kutakodnak, nyomoznak, leskelődnek, ellopják a telefont, és beleolvasnak vagy hallgatóznak. Igen árnyaltan próbálják a legkevésbé sem árnyalt féltékenységük igazát kierőszakolni a másikból.

Ezzel szemben a férfiak azonnal vádolnak, nyíltan és egyenesen kimondják, hogy mi a problémájuk, mi gyötri őket. Súlyosabb esetekben könnyen erőszakossá is válhatnak. Gondoljatok csak bele: hány és hány ilyen esetről lehet hallani, amikor féltékenységből súlyosan bántalmazzák –számos esetben fizikailag is- párjukat.

 No de nézzük csak meg hogyan kezdődik és mivé fajulhat a dolog, nagyjából mindegy is, hogy férfiről vagy nőről van szó.

10 jel, hogy a féltékenység betegessé válik

1. Kivel voltál eddig? Meddig voltatok együtt és miért szakítottatok? – terepszemle. Ez az első jel, általában itt kezdődik minden. Ebben a fázisban a féltékeny fél laposan kikérdezi párját az előző kapcsolatairól, minden apróságra kíváncsi. Első látásra nincs is ezzel semmi baj, gondolhatjuk azt is, hogy milyen jó, hogy ennyire törődik velünk és odafigyel ránk, minden érdekli és végre valaki, aki szeretne minél jobban megismerni. Vigyázat, csapda! Naiv őszinteségedért, jóhiszeműségedért nagy árat fizethetsz.  Csak figyelmeztetlek, én már megtanultam, nem is egyszer. J

2. Hol jártál? Hova mész? Kivel és mikor jössz? Mesélj el minden apró részletet! – részletes számonkérés. A féltékeny felet sok türelemmel és egy őt kielégítő részletes beszámolóval itt még meg lehet nyugtatni.

3. Láttam, hogy nézel rá! – ellenség keresése, meghatározása és célba vétele.

4. Vele mész már megint, igaz? – a számonkérés és a célpont(ok) rögeszmés összekapcsolása.

5. Nem hiszek neked! - jelzi, hogy sejtését beigazolódni látja, nem hiszi el a magyarázatot. Itt már súlyos téveszmékkel van dolgunk, bármilyen magyarázkodás itt már általában okafogyott.

6. Hazudsz! – megvádolás. Itt a beteg már konkrétan kijelenti, nincs visszaút, már nem lehet jobb belátásra bírni. Itt már féltékenységi téveszmékről beszélünk, amikor valaki meg van győződve igazáról, holott annak valós alapja nincsen, ennek az ellenkezőjéről nem lehet meggyőzni, mert ő azt igaznak éli meg.

7. Már megint hazudsz! – a vád már nem egyszeri, hanem rendszeres.

8. Hazug vagy! – a hazugság már nem egy tevékenység, hanem állapot. A vád szerint a másik fél nem tud nem hazudni, hiszen egy hazug, aki természetéből fakadóan nem mond igazat!

9. Hogy nézel ki? Neki hogy kicsíped magad! – elhiszi, hogy párja érdeklődése teljes mértékben másra irányul, ő már nem számít. Kétségbeesés. Általában kritikákkal illeti párja megjelenését, megpróbálja önértékelését földbe tiporni, elérni, hogy legalább ugyanolyan „semminek-senkinek” érezze magát, mint ő.

10. Ezt nem bírom elviselni! Gyűlöllek! Elhagylak! Megölöm! Megöllek! – a féltékenység gyűlöletté fajul. Először csak a vélt vagy valós szeretőre/konkurenciára irányul, aztán a partnerre.

Ezek tehát a gyanús jelek, a fázisok, melyeken egy kapcsolat végighalad, amikor a féltékenység teljesen eluralkodik rajta. Nem feltétlenül lehet minden lépést azonosítani és a kóros féltékenység kialakulásának gyorsaságát is nehéz előrelátni. Van, hogy pár hét/hónap elégséges ahhoz, hogy felismerd párodon vagy saját magadon a kóros tüneteket, de eltarthat hosszabb ideig is. Mindenki döntse el maga, hogy meddig megy el….

Van kiút!

Figyeld a jeleket, és tudd mivel van dolgod ha valamelyiket észleled saját magadon vagy párodon. Amikor valakiben tudatosul, hogy saját viselkedése az oka annak, hogy története mindig ismétlődik, mindig ugyanazokat a köröket futja, úgy érzi mindent megtesz és semmi sem változik, akkor -szerencsés esetben- belátja problémáját.  A tudatosulás és a belátás a legfontosabb, beindít egy pozitív folyamatot és a többi majdnem magától jön majd.

Te melyik jelet tapasztaltad már? Mit tettél? Nálad hol a határ?

Tetszett a bejegyzés? Kattints a gombra, oszd meg ismerőseiddel,kérlek.

Más a véleményed? Mást tapasztaltál? Van egy történeted? Kérlek írd meg kommentben vagy küldd be a tovis.es.madar@gmail.hu e-mailre, tudunk tanulni belőle. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatdoktor.blog.hu/api/trackback/id/tr54595746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása