Erotika Webshop

Ez lesz a doboz címsorában.

<script type="text/javascript" src="http://im1.shopmania.org/js/widget/widget_ministore.js"></script>
<script type="text/javascript">
new SHP.WidgetManager({
widget: "ministore",
domain: "partner.shopmania.hu",
obj: 3910,
step: 6,
rowitems: 2,
width: "auto",
height: 500,
roundedcorners: 1,
linktagging: 0,
listmode: "full",
lang: {
lang_prod_all: "Népszerű termékek",
lang_prod_new: "Új termékek",
lang_prod_deals: "Ajánlott termékek",
lang_prod_cat: "Termék kategóriák",
lang_prod_buy: "Megveszem",
lang_prod_next: "Következő lap",
lang_prod_prev: "Előző lap",
lang_prod_back: "Vissza"
},
theme: {
shell: {
background: "#DEC18E",
color: "#850F0F"
},
content: {
background: "#FFFFFF",
color: "#3F3F40",
links: "#8F0404",
price: "#0A0A0A"
}
}
});
</script>
<div class="shopmania_powered"><a href="http://partner.shopmania.hu/?utm_source=widgets&amp;utm_medium=web&amp;utm_content=minishop" target="_blank" class="link_powered">ShopMania eCommerce Widget</a></div><noscript>
Kérjük látogassa meg üzletünket <a href="http://www.intimsziget.hu" target="_blank">Intim Sziget</a>
</noscript>

Sz - P - Sz

Vélemények, érdekes cikkek, történetek és egyéb írások gyűjteménye amelyek segítenek eligazodni a szerelemben, párkapcsolatodban,valamint a szex rejtélyeiben. Itt találhatsz tippeket és tanácsokat a párválasztással, szerelemmel, házassággal és szexszel kapcsolatos témakörökben. Örülnénk, ha Te is elmondanád véleményedet, feltennéd kérdésedet, esetleg elmesélnéd személyes tapasztalatodat. Küldjetek nekünk történeteket, vitassuk meg őket, segít! parkapcsolat.dr@gmail.com

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Szerelem Párkapcsolat Szex

2012.01.04. 17:11 parkapcsolat.dr

Férfi és Nő- másképp lettünk bekötve

Címkék: kommunikáció párkapcsolat realitás

A férfiak és nők különbözősége egy elismert tény, ami sokszor többé- kevésbé humoros viccek és történetek alapjául is szolgál. Szakértők felfedezték, hogy tényleges fizikai különbségek vannak a férfi és a női agy szerkezetében és abban, hogy hogyan reagálnak különböző eseményekre vagy ingerekre.

egyensúly párkapcs.jpg

Számos szakirodalom, írás és cikk taglalja a férfi és női agyműködés különbségeit. Tény, hogy ez egy olyan dolog, ami ellen nem nagyon tudunk mit tenni mivel, mint fentebb is említettem, bebizonyítottan szerkezeti különbségek. És gondolom, nem is nagyon kell tenni, hiszen ha a különbségek tudatában vagyunk egészen jól kiegészíthetjük egymást. Nemde? :) Mindössze az információra, majd toleranciára, megértésre és elfogadásra van szükség.

Az alapvető különbségek ismerete talán érthetőbbé teszi, hogy miért is olyan nehéz sokszor egy férfinak és egy nőnek egymással kommunikálnia és miért olyan nagyon más egy férfiak közötti barátság és egy nők közötti barátság. Íme, néhány alapvető eltérés:

Bal-félteke és két-félteke

A férfiak inkább agyuk bal féltekéjében dolgozzák fel az információkat, míg a nők mindkét féltekében közel egyenlő arányban. Ezzel a különbséggel magyarázható az, hogy a férfiak miért erősebbek olyan dolgokban, amelyek a bal féltekéhez kapcsolódnak (logikai, matematikai, tájékozódás, stb). Ebből fakadóan egy bizonyos probléma megoldását a férfiak "feladat-centrikus" oldalról közelítik meg, míg a nők tipikusan kreatívabbak, jobban odafigyelnek mások érzéseire és többet kommunikálnak. A nők általában felülmúlják a férfiakat a különböző nyelvvel kapcsolatos tantárgyakban és a nyelvkészséget hasznosító területeken. Ráadásul a férfiak általában csak domináns agyféltekéjükben dolgozzák fel a szavakat, míg a női agy mindkét féltekéjét felhasználja erre a "célra".

Soros bemenet – párhuzamos bemenet

A férfiaknál a soros bemenet a jellemző, egyszerre csak egy dologra tud figyelni. Ezért van az, hogy amikor például olvas, tök süket. A nő ezzel szemben, egyszerre több dologra is képes figyelni, párhuzamosan több ingert képes érzékelni. Ezekből a különbségekből kifolyólag van az, hogy ugyanabban a helyzetben egy nő mást lát, mást hall, mást érzékel, mint egy férfi, és ebből adódóan mást is fog gondolni az adott helyzetről.

Teljesítmény

Egy férfi sokkal jobban tud egyetlen fontos, célzott, meghatározott munkára koncentrálni, és azt teljesíteni. A nő egy picit szétszórtabb, de ugyanabban az időben több munkát tud egyszerre elvégezni. A férfitól tehát nem elvárható, hogy egyidejűleg megküzdjön a sokféle háztartási feladattal, mert egyszerűen nem bírja azokat egyszerre csinálni. Egy nőnek sokkal egyszerűbb egyszerre főzni, vasalni, gyereket nevelni, odafigyelni a kertre, stb. Amikor viszont matematika feladatot vagy egy problémát kell megoldani, akkor egy férfi rákoncentrál és megoldja, míg egy nő el-elkalandozik, és nehezebbnek találja a célfeladat megoldását.

 Stressz és megküzdés

A férfiak általában a "küzdj vagy menekülj" reakcióval válaszolnak egy-egy stresszhelyzetre, míg a nőknél inkább a "gondoskodj és barátkozz" stratégia a jellemző. Kutatásokból kiderült, hogy a nemek ezen eltérő reakciója a hormonokban gyökerezik. Valamennyi oxytocin hormon mindenkiben termelődik egy-egy stresszhelyzet során. Azonban az ösztrogén, ami a nőkben van sokkal nagyobb mértékben jelen, növeli az oxytocin hatását és másikról való gondoskodásra vágyó érzést eredményez. Míg a tesztoszteron, ami a férfiak szervezetében termelődik nagy mennyiségben stresszhelyzetek során, csökkenti az oxytocin hatását.

A női agy fő szervezőelve az empátia, a férfiagyé pedig a rendszeralkotás

A nőket az emberi kapcsolatok és a lélek működése, míg a férfiakat a tárgyak és folyamatok működése érdekli. Nos ebből úgy tűnhet, hiányzik a tartós közös érdeklődés.

Hogy kinek könnyebb? Nehéz megmondani. Ha belegondolunk, a nők tudják öltöztetni, etetni, babusgatni, támogatni, megérteni a férjeiket, a férfiak viszont nem tudják szétszedni feleségüket, hogy megnézzék, hogyan működik.

scander.jpg

 

Száz szónak is egy a vége, szerintem mindkét nem képviselőinek jut bőven szerep és feladat az életben, a család működésében, a munkamegosztásban. A lényeg, hogy mindenki megtalálja a helyét a világban. És, ami talán a legfontosabb: ahelyett, hogy egymást vagy magunkat megváltoztatni igyekezzünk és azon erőlködjünk, hogy megmutassuk mi a másik nem szerepeiben is jól működünk, inkább tartsuk tiszteletben a természet adta tulajdonságainkat, képességeinket és azokban fejlődjük! Mert nem hiába lettünk így összerakva.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolatdoktor.blog.hu/api/trackback/id/tr973515966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása